Legătura dintre depresie și problemele de memorie

Depresia este o afecțiune serioasă a psihicului care ne poate afecta în mod negativ starea de sănătate mintală și comportamentul. Această boală se manifestă prin multiple simptome care, din nefericire, sunt ignorate: lipsa poftei de mâncare, pierderea sau creșterea în greutate, insomnie, oboseală, gânduri „negre”, dificultate în gândire, lipsa concentrării și probleme de memorie.

Această suferință mintală afectează peste 120 de milioane de persoane de pe glob. Studiile arată că anual, circa 15 % din populație prezintă un episod depresiv, dintre care 5 % sunt episoade depresive severe. În Europa, circa 34 milioane de oameni prezintă tulburarări depresive majora. Aceste date alarmante clasează depresia ca fiind una dintre cele mai studiate afecțiuni ale psihicului uman.

Care este legătura dintre depresie și problemele de memorie?

Cercetătorii de la Universitatea Brigham Young din Utah, Statele Unite, susțin că depresia provoacă...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate