Limbajul porcusorilor de Guineea

Unul din animalele care comunica foarte mult atat cu companionii de cusca cat si cu noi este porcusorul de Guineea, totusi de cele mai multe ori sensul acestui limbaj ne scapa. Porcusorul de Guineea este un animal forte sociabil, care in natura traieste in colonii mari, de unde si necesitatea unui limbaj.

In cele ce urmeaza vom incerca sa deslusim cateva din tainele limbajului nonverbal si sunetelor cu care porcusorul nostru comunica.

Limbajul nonverbal este alcatuit dintr-o serie de gesturi si miscari specifice cu un sens bine determinat.

Sariturile ʺpopcornʺ sunt sarituri pe verticala repetate pe care porcusorii le executa cand se joaca sau se simt fericiti. Acest gen de comportament este intalnit in mod special la pui; Mirositul. Precum la alte animale, mirositul este o modalitate de a culege informatii despre mediul inconjurator si despre ceilalti indivizi (stare de sanatate, varsta, statut, disponibilitate de a se reprod...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate