Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Simpla constientizare

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Trezirea Inteligentei

 

Desigur, orice forma de acumulare de cunostinte sau experienta, orice ideal, orice proiectie a mintii, orice practica determinata care sa-ti modeleze mintea – ceea ce ar trebui sa fie dar nu este – toate acestea, evident paralizeaza procesul de investigare si descoperire.

Deci, eu cred ca nu ar trebui sa cercetam cum sa rezolvam problemele noastre imediate, ci mai degraba sa investigam daca mintea constienta, precum si mintea profund inconstienta, in care sunt stocate toate amintirile, toata traditia si mostenirea rasiala – daca toate acestea pot fi date la o parte, abandonate.

Cred ca se poate doar in cazul in care mintea are capacitatea de a fi constienta, fara nici un sentiment de necesitate, fara nici o presiune, doar sa fie constienta.

Cred ca este unul dintre cele mai dificile lucruri – a fi atat de constient – deoarece suntem prinsi de problemele imediate si in solutiile imediate, astf

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate