Mersul pe jos – sănătate curată!

S-a constat că aproximativ o jumătate de oră de mers pe jos în mod zilnic, face face minuni pentru corpul nostru. Acest lucru menține sănătatea fizică și mentală la orice vârstă, spun medicii. Mersul pe jos are mai multe avantaje, cum ar fi accesibilitatea pentru fiecare din noi (nu costă nimic) și lipsa necesității unei experiențe în sport.

Dacă mergi pe jos zilnic, ești foarte puțin probabil să fii supus riscului de boli cardio-vasculare, atacuri cerebrale, diabet și alte afecțiuni.

Mersul pe jos fortifică activitatea inimii

Cercetătorii afirmă că, atât femeile, cât și bărbații pensionari care merg pe jos minim 3 km pe zi, au un risc mai redus de apariţie a atacului de cord. Acest exercițiu fortifică tonusul inimii și crește forța de contracție a muşchiului cardiac. Inima devine mai puternică prin bătăi mai viguroase.

Mersul pe jos previne diabetul sau ameliorează simptomele acestuia.

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate