Migratia romanilor inainte de 1989

Migratia este definita ca fiind o miscare a oamenilor care aleg sa se stabileasca intr-o alta tara in afara de cea de origine, cu scopul de a scapa de un pericol iminent, cum ar fi: razboiul, dezastrele naturale, persecutia politica sau rasiala, foametea, sau pur si simplu, in cautarea unei vieti mai bune.

In decursul istoriei documentate au existat mai maulte valuri migrationiste, cum ar fi cele dinspre Asia spre Europa, precum si cele dinspre Europa spre America. Observam ca motivele principale care au dus la migratii de amploare, au fost inmultirea populatiilor, declinul economic si aparitia oportunitatii stabilitii in zone noi, care aveau potentialul de a satisface nevoile imediate de hrana si adapost ale indivizilor.

Migratia dinspre Romania spre Occident, a luat amploare odata cu instaurarea regimului comunist ca dictatura politica totalitara, imediat dupa finalul celui de-al doilea razboi mondial. Mai intai, disidentii politici au fost lasati sa plece din tara ...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate