Misterele din Groapa Marianelor – cea mai mare despresiune oceanică de pe glob

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe LifeInfo Romania

Groapa Marianelor este o depresiune situată în partea de vest a Oceanului Pacific, nu departe de Insulele Mariane, la doar două sute de kilometri (de la insule îi vine și denumire).  Din punct de vedere natural, aceasta reprezintă o rezervație maritimă imensă, cu statut de monument național al Statelor Unite, prin urmare, se află sub protecția statului. Pescuitul și mineritul sunt strict interzise în această zonă, dar turiștii se pot bucura de priveliștea acestui loc.

Forma Gropii Marianelor seamănă cu o semilună de dimensiuni enorme: 2550 km lungime și 69 km lățime. Cel mai adânc punct de circa  10 994 metri sub nivelul mării se numește „Bezna provocării”.

Ce taine ascunde Groapa Marianelor?

Primii oameni curajoși care s-au încumetat să se plonjeze în adâncurile Oceanului Pacific , au fost locotenentul armatei americane Don Walsh și cercetător...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate