Motive pentru care cafeaua se servește alături de un pahar cu apă

Nu este noutate că în țările europene, în restaurantele decente, servirea cafelei alături de un pahar cu apă este un lucru obișnuit. De exemplu, în unele cafenele franceze și italiene, în meniuri vei vedea și un postscript pentru turiști: „Nu este neapărat să comandați apă, pentru că aceasta va fi servită odată cu cafeaua.”

De ce se servește cafeaua cu apă? Este un capriciu al oamenilor sau este vorba de sănătatea noastră?

Iată care sunt motivele:

Cafeina (sin. cofeina) are efect diuretic, fapt care duce la o deshidratare mai rapidă a organismului. Mai mult, odată ajunsă în organism, cafeina duce la îngustarea vaselor de sânge, cu excepția celor renale, care dimpotrivă, se  dilată. Acest efect durează aproximativ 20 de minute, după care se diminuează, însă crește teobromina. Anume aceasta face ca vasele rinichilor să se îngusteze, iar celelalte să se dilate. Așadar, pentru ...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate