Motivul pentru care oamenii uituci sunt considerați mai inteligenți

Ţi s-a întâmplat vreodată să cauți un lucru prin casă, iar la un moment dat să uiți ce cauți? În astfel de situaţii, de vină ar putea fi locurile pe care le parcurgi pentru a găsi obiectul respectiv.

Deși uitarea nu este tocmai o calitate, oamenii de știință spun că uitarea este normală, ba chiar vitală pentru buna funcţionare a creierului. O memorie bună nu denotă un nivel înalt de inteligență. Mai mult, creierul nostru chiar este setat să uite unele lucruri, uitarea fiind parte esențială a inteligenței umane.

Cum este posibil să se constate așa ceva?

Explicația este următoarea: uitatul are, de fapt, aplicații practice. Un exemplu elementar: ești în casă, te-ai pornit spre bucătărie dar uiți de ce te îndrepți într-acolo. Să știi că nu este nimic în neregulă cu tine, ba chiar este perfect normal să uiți anumite lucruri, pentru că înțelegerea imaginii de ansamblu este mai bună pentru creier și p...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate