Nici n-am visat

Când m-ai cules din necuprinsul zării Eram o umbră ninsă, un suflu de jar stins, Un zbor se frânse-n mine, țipase valul mării Și pescăruși iernatici zdrobiți erau de plâns.

Îmi ridicasem diguri în nopți adânci, năuce Și așteptam sfârșitul cu suflet muribund, Mă răstignise iarna-n blesteme la răscruce, Ținut eram de mreje cât să nu mă scufund.

Se perinda tristețea într-un vacarm de gânduri, Iar flacără-mi plăpândă mi se stingea încet, Eu înflorisem zorii și vindecasem fluturi, Acum de ger strivită, în beznă, un ascet.

Tu te-ai oprit o clipă și-n suflet m-ai privit, Mi-ai sărutat apusul și rana mi-ai pansat, Ai refăcut din perle tot ce era strivit, Azi te iubesc cum numai în vise am sperat.

Să nu mă-nchizi în temple croite de-ndoială Căci nu știu dacă visul mai poate-nmuguri, Iar de va vrea și dorul să cadă la-nvoială Iubirea

De același autor

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate