250 de grame de cartofi fierti (cantariti dupa fierbere) 1/2 cana de faina de orez alb (125 gr) 20 gr amidon de porumb 1 ou 1/4 lingurita praf de copt 40 gr de zahar scortisoara, vanilie, coaja de lamaie rasa ulei pentru prajit Cartofii taiati cubulete i-am fiert ca pentru piure. Cand au fost gata, i-am scurs, i-am cantarit si i-am pasat fin cu furculita, cu atentie sa nu ramana cocoloase. Cartofii sa fie albi, fainosi. Tot amestecandu-i isi vor schimba culoarea, vor deveni albiciosi si se vor intinde, usor pufosi. I-am lasat la racit cat m-am ocupat de restul ingredientelor. Am cernut faina, amidonul si praful de copt. Am adaugat zaharul, mirodeniile si am amestecat bine cu telul. In centrul bolului cu faina am pus cartofii si oul batut cat sa se desfaca. Am amestecat bine cu mana pana cand aluatul s-a strans intr-o bila usor lipicioasa, dar modelabila. Daca este prea tare, sfaramicios se mai adauga cateva linguri de apa. Daca este prea moale, atunci putin amidon. Mi-am