O minciunå lată cât țara. Dan Lungescu

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Trufe și aguride

Cuvinte despre Unirea cea mare

Teză. În 1848, românii au strigat «Noi vrem să ne unim cu țara.»

Antiteză (Dan Lungescu) Aceasta este o mostră edificatoare a modului în care i se inoculează românului tot felul de bazaconii naționaliste. Falsificatorii istoriei au scris o minciună gogonată pe un monument din 1977, iar ziariștii de astăzi, nefiind în stare să facă niște judecăți logice elementare, răspândesc aberația pe Internet.

Care țară, că România nu exista încă? În acel moment existau două principate distincte, Valahia și Moldova. Și-au tras același domnitor în 1859, iar în 1862 s-au unit realmente, ca Principatele Unite ale Valahiei și Moldovei – abia atunci, deci cu 14 ani după Câmpia Libertății, putea exista acel „țara” din pretinsa strigare. Oricum, până în 1877-1878 era o entitate din cadrul Turciei, și ar fi fost lipsit de noimă să vrea ci...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate