Optimizări pentru un automobil mai dinamic

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Autogreen

Automobilul este un produs vechi de 130 de ani, cu un întreg proces evolutiv în spate. Din păcate, la fel ca în cazul altor animale, acesta păstrează o serie de rămășițe ale evoluției sale pornite de la o simplă căruță fără cai. Ce optimizări se mai pot aduce automobilului?

Reducerea masei automobilului este cea mai simplă soluție pentru a crește eficiența. Acest lucru a fost făcut de mulți producători, de la Mazda la Olticit și trecut în plan secund de alții care au mizat pe lux.

Regenerarea energie la frânare este o altă metodă de a crește eficiența prin recuperarea energiei care altfel s-ar pierde. Automobilele electrice generează curent, motoarele comportându-se ca un dinam în momentul frânării. La automobilele cu motor termic, apăsarea frânei poate însemna conectarea alternatorului pentru reîncărcarea bateriei cu plumb.

Geometria variabilă poate fi o a...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate