Toţi cei ce mă cunosc ştiu că sunt mare amatoare de cafea. Şi nu de orice cafea, ci de cafea bună. Aş merge până la “capătul lumii şi dincolo de el” pentru o cafea aşa cum visez eu.
În toate ieşirile mele în lume, am
căutat-o.
Când am fost în Geneva, într-o mică dar cochetă cafenea
din Carouge, cartierul artizanilor, am putut savura una din cele
mai bune cafele băute de mine vreodată. Ce mi-a plăcut era şi
faptul că de fiecare dată gustul era acelaşi. Te făcea să revii cu
insistenţă şi să o doreşti. Aveam să aflu că foloseau o combinaţie
de boabe de cafea special creată pentru ei.
Am încercat şi minusculul espresso de Milano cum îi zic
eu, băut pe o terasă de pe Corso. Bun tare, nimic de zis. Dar tot
nu a fost ce vroiam.
Poate nu înţelegeţi de ce o caut. Aţi fi tentaţi să
spuneţi că până la urmă o cafea e o cafea. Nu cred. Fiecare cafea
are povestea ei.
Pentru mine înseamnă prietenie, dragoste, sinceritate,
singurătate, amintiri.
Este cineva dintre voi care nu a ieşit cel puţin o dată
la o cafea cu prietenul/ prietena?
Sau care nu a făcut/primit măcar o declaraţie de
dragoste răsucind timid o ceaşcă de cafea în mâinile
tremurânde?
Să nu îmi spuneţi că atunci când aţi vrut un moment de
sinceritate cu cineva drag, nu aţi ales să îl aveţi în faţa unei
cafele.
Când vă simţeaţi inima pustiită după o despărţire şi
eraţi singuri cu voi înşivă, primul impuls nu a fost să vă faceţi o
cafea şi să simţiţi cum căldura acesteia vă încălzeşte mâinile şi
aroma vă dezmorţeşte simţurile?
Cam asta e pentru mine cafeaua!
Unul din cele mai plăcute momente ale vacanţelor este
atunci când mă întorc acasă la mine (casa părintească).
Surprinzător, acest moment se petrece dis-de-dimineaţă. Nu sunt
amatoare de trezit în zorii zilei, dar acolo e
altceva.
De ce? Vă veţi întreba.
Ce poate fi mai plăcut şi reconfortant decât să-ţi
începi ziua cu o cafea aburindă adusă la pat de mama? Şi băută pe
un fundal de ciripit de păsărele? A devenit deja un ritual punerea
“ţării la cale” cum zic eu, dimineaţa pe răcoare.
Doar că anul acesta a fost puţin altfel.
De cum am ajuns acasă, l-am văzut în bucătărie. Un alt
electrocasnic cumpărat de mama, am gândit eu. Cum aude, vede ceva
nou, îşi doreşte şi ea. Doar că de data asta am simţit
o atracţie irezistibilă faţă de el. Curioasă, m-am
interesat ce e. Că doar aşchia nu sare departe de
trunchi.
Şi nu mică mi-a fost mirarea când am văzut ce poate. Şi
poate!
Mi-a plăcut faptul că permite selectarea uşoară a
cafelei cu afişajul tactil intuitiv. Nu îţi prinzi urechile în fel
de fel de comenzi până ajungi la ce îţi doreşti.
Faptul că poţi să-ţi selectezi tipul de cafea ce
vrei să îl consumi e iarăşi un aspect pozitiv. E ca şi când ai avea
mai multe aparate într-unul singur. Poate acum am poftă de un
espresso iar mai încolo de o cafea. Cu el, le am pe
amândouă.
Să nu mai vorbesc de faptul că are râşniţa încorporată
şi nu orice fel de râşniţă, ci o râşniţă ceramică
ce poate fi reglată în 12 trepte, obţinând o măcinare de la pudra
extrafină până la cea grunjoasă.
Cu ajutorul unui sistem de extragere a aromei, realizează echilibrul optim între temperatura de preparare şi aroma extrasă, menţinând astfel apa la o temperatură între 90-98oC.
Cireaşa de pe tort a fost însă spuma de lapte fină şi
cremoasă care o obţii cu sistemul de lapte LatteGo. Acesta amestecă
laptele cu aer la viteze foarte mari în camera rotundă, rezultatul
fiind acea spumă extraordinară.
Intensitatea aromei şi cantitatea de băutură o ajustează
cu My Coffee Choice.
Datorită folosirii filtrului de apă
AquaClean, poţiface până la 5000 de ceşti fără să-i faci
detartrarea.
Nu mai vorbesc de curăţarea foarte uşoara a
aparatului.
Ahhh..., cred că am uitat să vă spun că e vorba
deespressorul automat Philips cu tehnologia LatteGo.
Când s-a terminat vacanţa, mai că nu mă lăsam dusă de la
casa părintească.
Dar rezolv imediat şi problema asta. Da. Aţi ghicit
cum!
Nu. Nu mă duc până la capătul lumii, ci intru pe magazin
online magNET.ro.
De acolo îmi voi cumpăra un espressor automat
Philips.
Astfel, toate zilele mele vor fi perfecte!
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019, proba 4: Plăcerea cafelei și frumusețea varietății – ritualul unei zile perfecte!