Papagalul gri african

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Animax Blog

Papagalul gri african (Psittacus erithacus) este una din cele mai inteligente pasari. Recunoscut petru capacitatile sale cognitive si usurinta cu care reproduce limbajul uman, acesta este unul dintre cei mai indragiti papagali.

Totodata, despre papagalul gri african se spune ca este comparabil cu un copil de 5 ani la unele sarcini. Poate invata o serie de cuvinte, sensul lor si poate distinge intre diverse forme si culori.

Exista doua specii, ambele provenind din Africa - Psittacus erithacus erithacus si Psittacus erithacus timneh. Parerile sunt impartite, unii considerand papagalul Timneh o specie aparte, pe cand altii il considera o subspecie a papagalului gri african.

Unde traieste?  Papagalul gri african

Acesta traieste in zona centrala a Africii, are talia mai mare (ajunge la 400 g si 33-36 cm), coloristica este de un gri deschis cu penele cozii de un rosu intens. Ciocul papagalului gri africa...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate