Pestii Killi

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Animax Blog

Killi este un nume generic dat unui grup de pesti ovipari, insumand in jur de 1270 de specii. Arealul lor natural cuprinde zone din America de Nord si de Sud, mare parte din Africa, sudul Europei si partea de sud a Asiei (pana in Vietnam). Lipsesc din Australia si Antartica. Desi in general sunt pesti putin pretentiosi si foarte adaptabili, ii intalnim cu precadere la acvaristi impatimiti.

Cele mai cunoscute si intalnite specii in acvaristica sunt speciile africane apartinand genurilor Aphyosemion (Aphyosemion australe), Fundulopanchax (Fundulopanchax gardneri nigerianus) si Nothobranchius (Nothobranchius rachovii - considerat pe buna dreptate cel mai frumos peste de apa dulce din lume).

Aceste adevarate bijuterii ale apelor africane sunt apreciate atat pentru paleta coloristica deosebit de atragatoare cat si prin comportamentul de reproducere manifestat de anumite specii.

O parte din specii, cum sunt cele...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate