plachie de crap cu crap

Dragul meu Teodor, avînd în vedere că habar n-ai să faci o plachie ca la carte îți dau aici o rețetă de să te lingi pe dește. Atenție, e primăvară dar cel mai bine o faci prin august cînd sînt de toate.

În primul rînd te duci în piață. Iei o căpățînă bulbucată de ustoroi, patru cepe nu foarte mari, dar nici pricăjite, cîțiva ardei roșii, dacă nu găsești gogoșari, ardei iuți de spui tot cu lampa-n ochi, niște roșii mai coapte dacă ai de unde, iar crap nu mai iei că văzui crapul de-l prinseși.Mmai iei o legătură de pătrunjel parfumat, nu de plastic și doi morcovi. Piper, ienibahar, chimen sper că ai acasă. De sare nici nu mai vorbesc.

Acasă speli legumele, le desparți de ce prisosește și te apuci de treabă. Pui niște apă la-ncălzit. Cînd a clocotit pui roșiile în ea puțin, le scoți și le dezpielizezi ( o fi despielișezi, dar merge și așa), le tai scoțo sîmburii și le faci cubulețe. Le pui deopart

De același autor

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Articole Promovate