Portret / Ilie Pascal, veteranul cu muzica în sânge

Scrie, dansează şi cântă foarte bine la vioară. Acestea sunt doar câteva dintre calităţile veteranului de război, care şi-a scos luna aceasta a 16-a carte. Are 87 de ani şi o energie de invidiat. Colonelul în rezervă Ilie Pascal poate spune că şi-a trăit viaţa aşa cum a vrut. A excelat în mai multe domenii şi i-a molipsit cu pofta lui de viaţă pe toţi cei care au ajuns să-l cunoască. S-a născut în comuna Mitoc şi e cât se poate de mândru de originile lui. În 1944 a obţinut diploma pentru învăţător şi tot în acelaşi an am început şcoala militară.„Am făcut şcoala militară de ofiţeri, infanterie, numărul 6, din Ineu, judeţul Arad. În acea perioadă am participat pe frontul de Vest la eliberarea Ardealului de sub ocupaţia hortistă. După terminarea şcolii militare am fost concentrat la Academia Militară pentru perfecţionare ca ofiţer superior“, povesteşte Ilie Pascal, care se mândreşte...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate