Astăzi va prezint una dintre prăjiturile mele preferate , dulce acrișoara , gustoasa, cu iz de copilărie. Deocamdată copii mei nu sunt fani dulciuri și stau sa ma întreb dacă ei o sa își aducă aminte atunci când vor fi la casa lor , de dulciurile copilăriei ..... rămâne sa vedem... dar hai sa vedem ce și cum e cu aceasta prăjitura delicioasa.Ingrediente- pentru foi :600 grame de faina2 oua4 linguri de miere2 lingurițe de bicarbonat80 grame de unt180 grame de zahar4-5 linguri de lapte
-pentru crema :250 ml lapte180 grame de zahar80 grame de gris200 grame de unt1 plic zahar vanilat1 borcan de gem de caise100 gr nuca tăiata mărunt ( optional)Zahar praf pentru finisatIar acum după ce am pregătit toate ingredientele purcedem la treaba :
Începem cu foile bineînțeles :Mierea , zaharul și untul le punem într-o cratița la foc mic , amestecând din când în când pana se topește zaharul. Se ia de pe foc și se lasă un pic la răcit. Apoi adaugăm faina amesteca...