Prefectul, prezent la sărbătorile Mitocului

Minivacanţa de Rusalii a adus două noi motive de sărbătoare comunei Mitoc. Câteva sute de locuitori ai comunei de pe Prut s-au strâns luni, 4 iunie, în curtea şcolii pentru a asista la sfinţirea unui impresionant monument al eroilor. Construit de administraţia locală, obeliscul îi cinsteşte pe cei peste 80 de străbunici, bunici, părinţi, chiar fii născuţi în comună şi căzuţi pe diverse fronturi începând cu 1877. Monumentul are inscripţionate pe cele patru faţete numele tuturor eroilor, cea mai recentă jertfă adusă ţării fiind Florică Muraru, fostul căpitan al echipei naţionale de rugby, împuşcat în decembrie 1989 în Bucureşti. Originar din Mitoc, prefectul de Botoşani a fost prezent la evenimente, declarând cu această ocazie că „este necesar să iubim şi să ne cinstim eroii şi trecutul nu prin vorbe ci prin faptele noastre de fiecare zi”. “Pentru toţi eroii ştiuţi şi neştiuţi ai acestui neam, oriunde se află rămăş...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate