Pro sau contra uniformă?

Nu demult, când un elev de clasa a X-a de la un liceu din Cluj-Napoca a fost dat afară de la ore pentru că purta părul lung, mi-am amintit cum, la începutul anilor '90, într-un liceu din Baia Mare, elevii făceau grevă pentru a susţine dreptul colegilor băieţi de a-şi lăsa plete. Se întâmpla la scurtă vreme după Revoluţie, la puţin timp după ieşirea dintr-un regim oprimant, când setea de libertate era mai mare decât oricând. În foarte scurtă vreme, tinerii învăţaseră să îşi spună părerea şi să îşi ceară drepturile. M-am numărat printre acei tineri şi sentimentul că lupt pentru dreptate a fost minunat.
          Vorbim despre adolescenţi. Despre oameni în formare aflaţi la vârsta tuturor întrebărilor, a descoperirii de sine, a afirmării propriei identităţi. De când e lumea, oamenii îşi expri...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate