Războiul nu are chip de femeie - Svetlana Aleksievici

Războiul nu are chip de femeie este o carte cu o greutate aparte. Svetlana a pus în paginile sale absolut totul. Despre război nu vorbești niciodată în joacă, despre război vorbești doar de la dur în sus. Acolo se întâmplă lucruri greu de imaginat pentru orice om din exteriorul lui. Tot ce ne transmite autoarea, sunt lucruri reale, trăite de niște oameni care azi vorbesc cu tărie. Clipe de neuitat, ce pe unii i-au schimbat. Al Doilea Război Mondial a fost un examen mult prea greu pentru bieloruși, dar pentru femeile de acolo, a fost un drum presărat cu ambiție, o ambiție pe care pe unele chiar le-a înghițit.
Fiecare povestire în parte are un impresionism aparte. Când citești faptele relatate de personajele Svetlanei, simți că trăiești pe propria piele lupta de pe front. Ce dă frumusețe acestei cărți, este expunerea sentimentelor scriitoarei; atât de mult au afectat-o cercetările pe care le-a făcut.

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate