Recenzie carte: „Generația Z” de Elena Bonchis

Cu toții cunoaștem situația în care apar neînțelegeri între părinți și copii. Atunci se invocă adesea acel concept familiar al conflictului dintre generații, menit să pună în vedere anumite diferențe (i)reconciliabile, condiționate de experiențele de viață și contextele diferite care fundamentează perspectivele celor implicați într-o dispută.

Astăzi, asemenea conflicte sunt poate mai pregnante, atâta timp cât generația născută după 1995 (cunoscută, printre altele, ca generația Z) trăiește într-o lume accelerată din punct de vedere al progreselor pe toate planurile, îndepârtându-se tot mai mult de numitorul comun familiar care a legat, măcar parțial, părinții de copii atâtea decade la rând. Tehnica ne modelează universul și creierul în asemenea proporție, încât avem senzația că e tot mai greu să ținem pasul, să ne situăm în zona relevantă pentru generațiile de copii și adolescenți actuali.

Din aces...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Articole Promovate