Revoluție, de Emmanuel Macron

Revoluție, de Emmanuel MacronEditura Trei,  București, 2017În românește de Doru Mareș

Mai întâi despre autor: în 2016, la 38 și ceva de ani, înființa mișcarea „En Marche” și în același an își scria cartea. La 39 și ceva a câștigat alegerile, devenind pentru măcar 5 ani președintele Franței. Zilele trecute, în decembrie 2017, și-a sărbătorit cei 40 de ani neîmpliniți în castelul regal Chambord, de pe valea Loarei. Nu se poate spune că nu s-a mișcat repede.

Apoi despre carte: exemplarul pe care-l am, dacă-i scot supracoperta, arată pe dinafară ca o Biblie. Cartonat, de culoare închisă, titlu dintr-un singur cuvânt. Aproape aceeași grosime. Are în plus numele autorului, ceea ce Biblia… Pe dinăuntru, însă, diferă: nu 1300, ci 340 de pagini (hârtia mai groasă, desigur), cu caractere mari, spațiate, de parcă grosimea ar conta (poate că totuși contează…). Se ține ...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate