Scaunele roșii de Edna O’Brien

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Blog Libris

Aparent fără legătură cu motto-ul său, pe care vi-l vom dezvălui mai târziu, romanul ne trimite din primele pagini în micul orășel Cloonoila din Irlanda cea plină de peisaje idilice în zeci de nuanțe de smarald, care începe să freamăte în momentul în care un bărbat, Vladimir Dragan, își face apariția cu gândul de a se stabili aici.

Ca în orice astfel de micuță comunitate, nou-veniții sunt rari și priviți cu maximă curiozitate și se duce vorba numaidecât, de-a lungul și de-a latul locului, despre cel care spune despre sine, în relativ puține cuvinte, că este venit din Muntenegru și se autointitulează vindecător și terapeut sexual.

Deși majoritatea localnicilor sunt fascinați de aspectul său de ascet, cu barbă lungă și haine negre, există și o voce care îl compară în mod profetic cu Rasputi...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Articole Promovate