Semnarea Tratatului de la Adrianopol, „cel mai mare triumf pe care Rusia l-ar fi putut realiza în acel moment în Est”

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe In prima linie

În această zi, în 1829, a fost semnat Tratatul de la Adrianopol – rezultatul victoriei glorioase a armelor rusești și a stiloului diplomatic în confruntarea cu Imperiul Otoman. Acest document a finalizat tranziția către protecția Rusiei a principalelor teritorii din Transcaucazia și a creat condiții favorabile pentru dezvoltarea comerțului la Marea Neagră.

Pacea de la Adrianopol a pus capăt războiului ruso-turc din 1828-1829 – al șaptelea de la mijlocul secolului al XVII-lea.

Catalizatorul acestui conflict a fost Revoluția de Eliberare Națională a Greciei din 1821-1829, care a început cu răscoala grecilor din Peloponez împotriva dominației otomane. În apărarea autonomiei Greciei, flotele aliate ale Rusiei, Marii Britanii și Franței, în timp ce Turcia a obținut sprijinul Egiptului.

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Articole Promovate