Spălarea creierului prin îndoctrinare religioasă

Îndoctrinarea religioasă diferă de la cult la cult, ceia ce este cert însă toate cultele practică îndoctrinarea prin diverse metode, predici,literatură dogmatică, studii biblice sub îndrumarea unui teolog etc. Dintre toate organizația religioasă Martorii lui Iehova se pare este cea mai bine organizată și mai prolifică din lume în privința îndoctrinării sitematice . Aceasta are un program bine structurat adepții acestei organizații sunt supuși unor programe de îndoctrinare sistematice cuprinzand pe lânga predicile din lăcașul de cult câteva zeci de ore de "studiu biblic" pe săptămâna sub îndrumarea unui supraveghetor. Biblia Martorilor fiind desigur  "Traducerea Nouă" adaptată doctrinei organizației.    Unii se întreabă cum este posibil dacă există o singură biblie să existe atâtea culte creștine care se contrazic între ele ?  Asta se întâmplă pentru că fiecare cult interpretează biblia dupa propria d...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate