Știai că tibetanii urăsc usturoiul? Iată care sunt motivele

Îl cunoaștem mai degrabă ca aliment, însă virtuţile sale gastronomice pălesc în faţa uluitoarelor sale aplicaţii în medicină. Este vorba de usturoi – cea mai studiată plantă medicală din lume iar în ultimii 15 ani.

Lumea îl folosește mai des la prepararea bucatelor, în special a celor care conțin carne, cărora le conferă o aromă și o savoare aparte. Mai mult, usturoiul este și un leac foarte bun. Unii îl consumă diminețile, tocat, cu un pahar cu apă, pentru detoxifiere și fortificarea imunității. Usturoiul ajută și la o bună circulație a sângelui, purificându-l și eliminând orice toxine.  

Cu toate acestea, există popoare care urăsc usturoiul! De exemplu, tibetanii: aceștia au o repulsie față de această plantă și chiar interdicții de a o consuma. De ce? În primul rând, ei percep usturoiul ca fiind un afrodisiac forte care îi împiedică pe bărbați să contempleze și să pășească pe calea ...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate