Sughițul: de ce apare și cum îl poți opri?

Deși multă lume pune sughiţul pe seama unor vorbe populare, acest lucru are o explicaţie medicală: sughiţul este reacție involuntară (contracții spastice) la nivelul diafragmului care apare din cauza unor iritaţii nervoase apărute din mediul aparatului digestiv.

Sughițul ce se repetă de mai multe ori pe minut și crează un disconfort, inclusiv la cei mici.

„Sughiţul se produce la nivelul diafragmului. El poate să apară în episoade scurte sau în episoade prelungite. Este frecvent întâlnit la copilul sugar din cauza imaturităţii de centrii nervoşi. De obicei, la sugar, pentru a-l calma, se dau câteva picături de lămâie. La sugar trebuie să avem grijă după ce mănâncă, pentru că el înghite odată cu laptele foarte mult aer şi atunci din cauza aceasta se poate declanşa acest reflex. După ce mănâncă trebuie să avem grijă să-l ţinem un pic în sus şi să-l masăm pe spate, pentru a elimina aerul.” (Sorina Chitic, medic de fa...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate