Tesla nu e totul: Gigantul japonez Panasonic îşi vinde participaţia de 3,6 miliarde de dolari în compania lui Elon Musk. Cele două companii au împreună o fabrică de baterii de 5 miliarde de dolari

Gigantul Panasonic a decis să îşi vândă întreaga participaţie pe care o deţinea la Tesla, într-o tranzacţie de 3,6 miliarde de dolari, în contextul în care conglomeratul japonez încearcă să strângă bani pentru a-şi finanţa cea mai mare achiziţie internaţională de până acum, potrivit FT.

Trebuie menţionat că Panasonic şi Tesla au împreună o fabrică de baterii de 5 miliarde de dolari în statul american Nevada. Japonezii au transmis că vânzarea acţiunilor Tesla nu va afecta parteneriatul dintre cele două companii.

Cu toate acestea, mutarea vine după ce Panasonic a transmis că vrea să îşi reducă dependenţa de Tesla şi să furnizeze baterii şi către alţi producători auto, într-un moment în care întreaga industrie trece înspre vehicule electrice.

Grupul japonez a achiziţionat 1,4 milioane de acţiuni Tesla la 21,15 dolari per acţiune, în 2010, la o valoare totală de circa 30 de milioane de dolari.