Top 10 editoare de text pentru programare

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe CodeIT - Portalul de tutoriale Web și PC

Alegerea unui editor de text este o decizie importantă pentru orice programator sau persoană care scrie cod în mod consecvent. Asta fiindcă un editor de text se intersectează aproape constant cu fluxul tău de lucru. Si dacă tot face asta, măcar să o facă bine. Din fericire pentru noi, în 2021, piața editoarelor de text este foarte variată, de la editoare simple ce oferă câteva opțiuni de evidențiere a sintaxei si comenzi simple de editare a textului, până la medii de dezvoltare avansate, specializate adesea pe anumite limbaje de programare, care au un ecosistem foarte bogat de plugin-uri si sunt foarte configurabile pentru a servi exact nevoilor tale.

Înainte de prezenta topul editoarelor de text din 2021, merită să subliniez că în cadrul articolului, voi folosi termenul de IDE cu precădere în cazul soluțiilor care oferă, în mod implicit, pe lângă funcționalitățile de bază ale unui editor de text si alte aspecte care țin de development ...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Articole Promovate