Trufe din cartea lui Elif Shafak

Cele 40 de legi ale iubirii

28. Trecutul e tălmăcire, iar viitorul, amăgire. Lumea nu se mișcă prin timp în linie dreaptă, de la trecut spre viitor, ci timpul se mișcă prin și înlăuntrul nostru în cercuri nesfârșite. Veșnicia nu e nemărginire, ci lipsa oricărui timp. Dacă vrei s-o cunoști, scoate-ți din minte trecutul și viitorul și rămâi în clipa de acum.

29. Soarta nu înseamnă că viața ta a fost hotărâtă dinainte. De aceea, a lăsa totul în seama sorții și a nu-ți aduce prinosul la muzica lumii e un semn de neștiință deplină. Soarta e treapta pe care îți cânți melodia. Nu poți să schimbi lăuta, însă cât de bine cânți ține numai de tine.

30. Adevăratul sufit, chiar și atunci când e învinuit pe nedrept, atacat și osândit din toate părțile, îndură cu răbdare, fără să rostească măcar o singură vorbă urâtă despre ponegritorii lui. Un sufit nu împarte nicioda

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate