Zdravana mincare, pentru oameni munciti la ger
naprasnic.
Om mai domoli-o putin cu o mamaliga si, ca sa-i taiem
greata (de la unsoarea cea de porc), spargem si o
ceapa.
Merge, ca un punct pe i, un vin virtos, negru, singe de
taur.
Mare lucru nu ne trebuie.
Musai cirnatul, afumat ori ba, si slana.
O lingura de boia dulce si o lingurita de boia
iute.
O varza murata, capatinoasa, de soi bun, sa mearga cu
cea afumatura.
O ceapa marisoara, sa indulceasca zama.
O cana supa de fiertura de carne.
Ulei pentru perpelit tocatura de varza, sare si piper, de
gust.Intii maruntim ceapa si o calim pina se
inmoaie.
Varza o tocam fideluta
si o rasturnam peste ceapa, amestecind
usor.
Lasam sa se gateasca impreuna pina se fragezeste varza,
se potriveste de sare si piper, punem boiaua cea de doua feluri
(dulce si iute), adaugam o ceasca de zeama de carne si introducem
vasul in cuptor lasind sa fiarba domol pina scade
complet.
Cind gată de fiert punem deasupra cel cîrnat afumat si
slana crestata, groasa cam de-un deget, cu soricul pe
ea.
Mai lasam la perpelit pret de zece minute, sa ia
fata cîrnatul, si varza miros si gust, si
inchideti focul.
Nu va zgirciti la bardaca si si umpleti des paharul (pastrind totusi masura) cu un vin Cabernet explodind de energie, prospetime si bucurie de-a trai