VESTITORII PRIMĂVERII

    Demult, într-o țară îndepărtată, acolo unde domneau zăpada și gerul, a apărut de nicăieri o rândunică rătăcită de stolul ei.
     Tot zburând de colo-colo și încercând să vadă în zare o urmă care ar fi putut-o îndrepta spre familia ei, i s-a făcut foame. Biata pasăre s-a uitat în stânga, s-a uitat în dreapta, nici urmă de vreun viermișor gustos care i-ar fi potolit foamea; doar zăpadă pe toată întinderea. Până la urmă, se încumetă să își înfigă piciorușele în omătul rece. Ar fi vrut să renunțe la căutarea hranei, pentru că înghețase cu totul, dar stomacul ei nu mai putea aștepta. Se hotărăște și bâjbâie cu ciocul, poate ar mai găsi măcar o frunză uscată sub care s-ar fi ascuns o insectă cât de mică. 
    Ciugulind în zăpadă, găsește o frunză verde lunguiață ca lama unei săbii. ”Numai bine!”, se gândește rândunica. ”Acolo unde este verdeață, ex...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate