Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, vine cu o soluție pentru ca alocațiile copiilor să nu mai fie jucate la “păcănele”

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe expose.ro

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, vine cu o soluție pentru ca alocațiile copiilor să nu mai fie jucate la “păcănele”. Astfel, o posibilitate ar fi voucherele, cu un sistem de excludere ( alcool, tutun). Ministrul transmite că va face o consultare largă, la momentul oportun pe acest subiect.

Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceștia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocațiile copiilor (mai) beneficiază și aparținătorii/părinții pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creșterii și dezvoltării copilului. Se mai joacă și la păcănele.

În Constituția României este garantat dreptul copilului de a primi alocație dar este la latitudinea autorităților să găsească cele mai bune soluții pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului.

Da, am ridicat în discuție ideea eficientizării sistemului actual; o soluție ar putea fi voucherele. Cu un sistem de excludere (g

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate