Viroza respiratorie

Odată cu începerea sezonului rece apar treptat și virozele respiratorii. Expunerea la frig scade imunitatea prin eliberarea de cortizol (stres) și prin vasoconstricție periferică cu diminuarea cantității de oxigen care ajunge în țesuturi (studiu National Defense Medical College of Japan). De aceea, după expunerea la frig se poate declanșa o viroză respiratorie care până la acel moment fusese evitată datorită imunității, iar virusurile sunt peste tot: în aer, în sol, în organismele vii…
De unde știm că este o viroză respiratorie? Cu toți am avut la un moment dat nas înfundat, durere în gât, răgușeală (disfonie) și febră, însă fără a ști dacă este o viroză sau gripă. Chiar dacă au simptome asemănătoare, aceste patologii beneficiază de tratament diferit.
...

De același autor

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate