Zeiță sau vrăjitoare? Puterea pisicii asupra omului

Sunt cinci mii de ani de când pisica a intrat în viața omului, strecurându-se discret, pe furiș în inima și sufletul lui. În antichitate, pisicile erau venerare, iar chipurile lor erau imortalizate pe mormintele egiptenilor sau pe monedele grecești. Egiptenii mai credeau și în Zeița Bastet, care avea trup de femeie și cap de pisică. Misiunea principală a pisicilor era vânarea șoarecilor în hambarele cu cereale, iar rănirea lor era interzisă. Cine omora o pisică, plătea cu viața.

În Europa, pisicile au fost domesticite prin anul 100 î.Hr. Pe atunci se spunea că acestea erau prietenele vrăjitoarelor, iar cei superstițioși se temeau în mod special de pisicile negre. Dacă una le tăia calea, considerau că s-au întâlnit cu o vrăjitoare și le va merge prost toată ziua.

De ce atâția oamenii s-au temut sau se mai tem de pisici? Pentru că sunt individualiste. Nu pisica aparține omului, ci omul aparține pisicii. Ele nu pot fi supu...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate