2 mai 2024
2 ianuarie 2024 Acum 4 luni pe blog
marți, 2 ianuarie 2024
2 septembrie 2016 De pe blog :
vineri, 2 septembrie 2016
Bucataria japoneza
Ingredientele principale ale bucătăriei japoneze tradiționale
sunt: peștele și alte produse marine, zarzavaturile și orezul.
Peștele este deseori servit crud, ceea ce necesită ca el să fie
foarte proaspăt și să fie tăiat cu un cuțit bine ascuțit. Abundența
produselor marine în apele care înconjoară Japonia și religia
budistă (care este împotriva uciderii animalelor) au făcut ca
japonezii să folosească carne, produse lactate, grăsimi animale
etc. în mod mai redus.
Condimentele principale sunt produse din soia (sosul soia și miso- pastă de fasole soia- sau orez (sake, oțet din orez, mirin- un sake dulce). Pentru a menține gustul original al ingredientelor, bucătăria japoneză nu prea folosește condimente iuți, ci mai mult plante aromatice sau wasabi (hrean japonez),
...citeste mai departeCondimentele principale sunt produse din soia (sosul soia și miso- pastă de fasole soia- sau orez (sake, oțet din orez, mirin- un sake dulce). Pentru a menține gustul original al ingredientelor, bucătăria japoneză nu prea folosește condimente iuți, ci mai mult plante aromatice sau wasabi (hrean japonez),
Sursa:Wikipedia
hoinarnet la
9/02/2016 08:31:00 a.m.
hoinarnet la
1/02/2024 09:19:00 a.m.
hoinarnet la
5/02/2024 09:46:00 p.m.