Compania japoneză House Foods Group a anuntat ca terminat procesul de producere a cepei fara miros, care nu te face sa plangi si are acelasi gust ca o ceapa normala.
Oamenii de stiinta japonezi au finalizat procesul de producere a cepei fara miros, cu ajutorul unei tehnologii care blocheaza producerea tiosulfatului de sodiu, responsabil cu mirosul şi a enzimei responsabile cu lăcrimarea. Astfel, cercetatorii au obţinut „Smiley Ball”, ceapa fără miros şi fără lacrimi, scrie Rador.
Pentru producerea acestui soi de ceapă s-a lucrat mai bine de 10 ani, iar cercetătorii au primit pentru această descoperire premiul Ig Nobel care, în mod tradițional se acordă pentru cele mai trăsnite, ciudate sau inutile studii și realizări știintifice, scrie decnews.ro.
Sursa:Stirile Kanal D
Data:28 aug 2016
VIDEO:Japan: Scientists develop 'tearless' onions after 20 years of research
Ruptly TV
Publicat 2 sept 2016