6 carti pentru antrenarea "micilor celule cenusii"

  • Postat în Litere
  • la 23-06-2020 18:50
  • 308 vizualizări
6 carti pentru antrenarea "micilor celule cenusii"
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe 100decarti

Ne nastem inteligenti sau ne dezvoltam inteligenti?

Zilele trecute am avut de a face cu testarea psihologica anuala la locul de munca.
Nu cred ca era cazul sa ne-o faca tocmai acuma, in perioada stresanta cu pandemia asta care ne sperie pe toti, dar cine sta sa analizeze ce e bine si ce nu, cine sta sa faca o analiza rationala a lucrurilor?
Se actioneaza mecanic, si testele sunt o ciudatenie, uneori mai complicate, alteori mai simple, dar de cele mai multe ori enervante - punctulete, semne, labirinturi, intrebari de genul "ce parere ai despre sefii tai?", "ce parere ai despre colegi?", "cum sunt conditiile la locul de munca", "daca ti-a venit vreodata sa omori pe cineva" - si nu sunt anonime, asa ca vezi ce raspunzi! De data asta au fost mai putine teste.
Insa dupa ce am venit acasa, gandul la testele psihologice m-a trimis la cautari pe google, si asa am ajuns la cartile de mai jos, pe site-ul librariei online Litera.

Subiectul inteligentei, al memoriei, al mintii umane mi se pare incredibil de interesant - va propun sase titluri cu teste pentru a va antrena mintea in diverse directii:

"Testează-ți IQ-ul" de Tim Dedopulos

Cartea oferă o serie stimulativă de puzzle-uri antrenante create special de membrii Mensa care îți vor pregăti mintea pentru un test de tipul IQ.
Mensa este o organizație internațională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligență folosite de organizație. Este compusă din grupuri naționale aflate sub autoritatea formală a Mensa
CUMPARA AICI "Testează-ți IQ-ul" de Tim Dedopulos

Marea carte de enigme. Hercule Poirot de Tim Dedopulos

Indrăgitul detectiv belgian al Agathei Christie este unul dintre marii maeștri ai rezolvării crimelor din întreaga istorie a literaturii. Este faimos nu doar pentru puterea lui de deducție, dar și pentru pantofii de lac, pentru ochelarii pince-nez și pentru mustața extravagantă.
Pe parcursul carierei sale, a fost extrem de eficient, remarcându-se printr-un proces de gândire temeinic, logic, prin unele apucături excentrice şi printr-un apetit sănătos. T
ocmai aceste calități de detectiv au inspirat Marea carte de enigme, care te provoacă să rezolvi peste 100 de probleme, ghicitori și crime.
Intră în competiție cu inteligența lui Poirot, croiește-ți drum printre indicii înșelătoare și vezi dacă îți poți încuraja „micile celule cenușii“ să rezolve enigme care te vor pune serios la încercare.
CUMPARA AICI Marea carte de enigme. Hercule Poirot de Tim Dedopulos

Universul enigmelor lui Einstein de Tim Dedopulos

Imaginează-ți că intri în mintea lui Albert Einstein, cel mai mare fizician al tuturor timpurilor. Încearcă să gândești și să faci raționamente ca el în timp ce iți pui mintea la treabă cu puzzle-uri, enigme, probleme, teste de logică și unele dintre cele mai captivante exerciții de logică născocite vreodată.
După cum a spus o dată marele om: „Trebuie să inveți regulile jocului. Și apoi trebuie să joci mai bine decât oricine altcineva“ – o provocare pe care toți pasionații de enigme o vor găsi irezistibilă.
CUMPARA AICI Universul enigmelor lui Einstein de Tim Dedopulos

"Cine ești? Testează-ți inteligența emoțională" de Thomas J. Craughwell

Această culegere de teste îţi va analiza inteligenţa emoţională dintr-o multitudine de perspective, te va ajuta să îţi cunoşti punctele tari şi punctele slabe şi va scoate la lumină aspecte ale personalităţii tale despre care este posibil să nu fi ştiut că există.
Thomas J. Craughwell este un pasionat al problemelor de orice fel.
Printre cărţile al căror autor este se numără Alligators in the Sewer, Do Blue Bedsheets Bring Babies?, This Saint Will Change Your Life şi Stealing Lincoln’s Body. Tom locuieşte în Bethel, Connecticut.
CUMPARA AICI "Cine ești? Testează-ți inteligența emoțională" de Thomas J. Craughwell

"Cât de deștept ești? Testează-ți IQ-ul matematic" de Thomas J. Craughwell

Descoperă-ți aptitudinile la matematică și perfecţionează-ți abilitățile
În fiecare zi, aptitudinile matematice ne sunt puse la încercare în diferite moduri, de la cumpărături la realizarea bugetelor și la plata facturilor. Dar nu toată lumea se simte confortabil în lumea cifrelor. Această culegere de teste și de probleme te va ajuta să îți șlefuiești talentele matematice.
Thomas J. Craughwell este un pasionat al problemelor de orice fel. Printre cărțile al căror autor este se numără „Alligators in the Sewer“, „Do Blue Bedsheets Bring Babies?“, „This Saint Will Change Your Life“ și „Stealing Lincoln’s Body“. Tom locuiește în Bethel, Connecticut.
CUMPARA AICI "Cât de deștept ești? Testează-ți IQ-ul matematic" de Thomas J. Craughwell

"A doua mare carte a jocurilor minții" de Ivan Moscovich

• Jocuri de logică
• Jocuri de perspicacitate și de matematică
• Informaţii istorice
• Paradoxuri
• Tehnici de rezolvare a problemelor
Jocurile și problemele de logică și de perspicacitate pot schimba felul în care gândim și ne pot îmbunătăți calitatea vieții. Ne pot face mai inventivi, mai creativi, mai artistici. Ne pot permite să vedem lumea din perspective noi. Ne pot aminti să ne distrăm. Ne antrenează creierul, prevenind îmbătrânirea timpurie a acestuia. Destinată publicului larg de orice vârstă, cartea combină activitatea distractivă cu provocările menite să ne pună mintea la treabă, dezvoltă ideea respectivă și o aplică unor concepte comune artei, științei și matematicii, într-un mod ce favorizează descoperirea creativă, rezolvarea de probleme, amuzamentul și plăcerea.
Ivan Moscovich este un inginer mecanic născut în fosta Iugoslavie. A fost fondator și director al Lasky Museum of Science and Technology & Planetarium și semnează numeroase cărți de matematică recreativă și jocuri de logică. Pe parcursul multor ani a inventat numeroase probleme de logică, jocuri și jucării, peste 100 dintre acestea fiind produse în scopuri comerciale și bucurându-se de o înaltă apreciere în lumea întreagă, originalitatea acestora fiind răsplătită cu numeroase premii.
CUMPARA AICI "A doua mare carte a jocurilor minții" de Ivan Moscovich

Daca aceste carti v-au dat idei, puteti gasi mai multe asemenea CLICK AICI!

Va invit sa urmariti pagina mea de facebook 100decarti

Inteligenţa este rezultatul unui proces de formare, rezultatul experienţelor pe care individul le acumulează în timp.

Bineinteles ca inteligenta este subiect de studiu al unor oameni ... inteligenti care au ajuns la unele concluzii, cum ar fi cele de mai jos.

Cei mai multi oameni au o inteligenta medie
IQ-ul este un scor format din rezultatele mai multor teste de rationament, memorie, cunostinte dobandite si viteza de procesare. Un scor mediu este stabilit la 100.
Cei mai multi dintre oamenii pe care ii intalnesti intr-o viata au un IQ mediu, iar cateva persoane sunt extraordinar de inteligente. Doar 2,2 % au un IQ de 130 sau mai mare.

IQ ridicat, speranta de viata mai mare
Se pare ca persoanele care au un coeficient de inteligenta mai ridicat au o speranta de viata mai mare. Este concluzia unui studiu la care au luat parte peste 1 milion de barbati din Suedia.
Unul dintre motivele longevitatii ar putea fi faptul ca persoanele cu un IQ mai mare au tendinta de a face mai multi bani decat persoanele cu scoruri mai mici, iar banii sunt de ajutor pentru mentinerea unei stari bune a sanatatii, cat si a unei greutati ideale. Ar putea fi, de asemenea, si faptul ca persoanele cu un IQ mai mare sunt suficient de inteligente pentru a evita accidentele, in special cele rutiere.

IQ-ul este corelat cu succesul in cariera si bogatia, dar nu neaparat cu fericirea
Asocierea dintre IQ si cariera de succes este, de obicei, pozitiva. Persoanele cu un coeficient de inteligenta mai mare fac mai multi bani. Insa asta nu inseamna ca aceste persoane sunt si fericite. De asemenea, exista si oameni foarte inteligenti care nu se descurca foarte bine la locul de munca.

Genetica nu este singura care conteaza, in materie de IQ
Genetica nu este singura responsabila de coeficientul de inteligenta al unei persoane.
Astfel, aproximativ jumatate din variabilitatea IQ-ului este atribuita mediului inconjurator. Accesul la nutritie,educatie si sanatate par sa joace un rol important. Mediul inconjurator poate sa influenteze IQ-ul unei persoane.

Oamenii devin mai inteligenti
Scorurile pe care oamenii le obtin la testele de masurare a coeficientului de inteligenta devin cu 2-3 puncte mai mari, cu fiecare decada care trece. Acest lucru se datoreaza imbunatatatirii conditiilor de trai, atat in ceea ce priveste nutritia, cat si accesul la educatie si sanatate, spune Stuart Ritchie, cercetator in cadrul Universitatii din Edinburgh.
(Aceste informatii sunt luate din sfatulmedicului.ro)

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente