Daca pentru gaming sau editare grafica ai nevoie de o configuratie puternica, pentru task-urile uzuale nu trebuie sa cheltui prea mult. Un laptop pe care il recomand pentru internet, filme sau alte aplicatii de acest gen, este Acer Aspire ES1-524-99WS. Model aparut de curand in oferta magazinelor din Romania, acest produs beneficiaza de un raport pret/performanta foarte bun. Pentru a reduce din costuri acesta este livrat cu sistemul de operare Linux, insa dupa achizitionare poti alege sa instalezi orice alta versiune de Windows.
Atat eu cat si producatorul, recomand Windows 10, aceasta versiune fiind si singura pentru care primiti suport in mod oficial. Evident, suporta orice alta versiune de Windows, atata timp cat vei gasi drivere compatibile. Daca esti interesat de cea mai buna oferta eu recomand acest magazin, inclus in pret fiind si transportul prin curier rapid. Garantia este cea standard, insa contracost aceasta poate fi prelungita cu inca 12 sau 24 de luni.
La exterior, laptopul dispune de un design modern si placut. Este construit in totalitate dintr-un plastic de calitate, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare, cat si la micile zgarieturi ce-si pot face aparitia de-a lungul timpului. Dimensiunile sunt cele uzuale, standard am putea spune, regasite cam la orice alt model cu ecran de 15 inci. Conform specificatiilor acesta cantareste 2.23 kilograme iar grosimea acestuia nu depaseste 2.6 centimetri. Nu este chiar cel mai compact laptop pe care il poti avea, insa avand in vedere pretul, nu cred ca te asteptai la altceva.
Tastatura este un completa, in partea dreapta fiind prezent si blocul numeric – util mai ales atunci cand folosesti laptopul pentru task-uri office. Touchpad-ul este unul suficient de mare si intuitiv, astfel ca poate inlocui chiar si pentru perioade mai lungi utilizarea mouse-ului. Dispune de functia tactil Precision Touchpad. Aceasta permite folosirea mai precisa a zoomului si a functiei de derulare decat suporturile tactile obisnuite.
Ecranul este unul cu diagonala de 15.6 inci si rezolutie maxim 1366 x 768 pixeli. Este un display obisnuit despre care nu se pot spune prea multe lucruri. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea, si unghiul de vizualizare este unul extrem de bun. Sub carcasa avem un procesor AMD, mai exact modelul A9-9410, construit pe arhitectura Stoney Ridge. Este un model cu consum de energie scazut, bun pentru task-urile multimedia. Acesta dispune de doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 2900 MHz, insa poate ajunge pana la 3500 MHz, cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost.
Integrat pe procesor este prezent si chipsetul grafic din seria AMD Radeon R5, care iti permite sa rulezi filme HD sau chiar anumite jocuri 3D cu cerinte grafice scazute. Pe partea de multimedia acesta vine dotat cu 4GB memorie RAM de tip DDR3L si HDD clasic cu capacitate de 1TB. Nu lipseste unitatea optica tip DVD RW, cititorul de carduri si nici camera web cu rezolutie HD. Bateria este integrata, cu 3 celule, aceasta poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare, in regim multimedia.