ALT PARTID CARE VA URMA CALEA PNT-CD.PRIMUL CONGRES AL PNLP-PPE ( DUPA FUZIUNEA PNL-FRUNZAVERDE CU PDL) DUPA DEZASTRUL IN ALEGERI :

În plin scandal PSD și pe fondul propriilor fricțiuni interne, liberalii îşi aleg, sâmbătă, noul preşedinte în cadrul primului congres al formaţiunii după fuziunea cu PDL.

Peneliștii, marii perdanți ai ultimelor alegeri locale și parlamentare, au de ales la șefia partidului între Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

Ludovic Orban candidează cu moțiunea „Partidul Național Liberal—Forța Dreptei”, iar Cristian Bușoi, cu moțiunea „PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică!”, Orban fiind cotat cu cele mai mari șanse să câștige.

Ultimul președinte al PNL ales de congres a fost Klaus Iohannis în iunie 2014. Apoi liberalii au schimbat nu mai puţin de trei preşedinţi, dar fără a organiza o astfel de reuniune. Alina Gorghiu a fost impusă în fruntea PNL de Iohannis la sfârșitul anului 2014 și a condus partidul alături de Vasile Blaga până când acesta a fost pu...