Ambasador Jiang Yu: Poporul chinez nu va uita niciodată că România a jucat un rol istoric în restaurarea rolului Chinei în cadrul ONU!

China și poporul chinez nu vor uita niciodată că România a jucat un rol istoric în restaurarea rolului Chinei în cadrul ONU, a declarat astăzi Ambasadorul R.P. Chineze la București, E.S. Jiang Yu, în cadrul webinarului cu tema „50 de ani de la restabilirea drepturilor R.P. Chineză la ONU”, eveniment organizat de Fundația EURISC și think-tank-ul Middle East Political and Economic Institute (MEPEI) din România.

Evenimentul coordonat de Dr. Liviu Murșan (EURISC) și Flavius Caba-Maria (MEPEI) și-a propus să rememoreze contribuția diplomației românești la realizarea evenimentului din 25 Octombrie 1971, să evidențieze importanța relației România-China în context bilateral, internațional, dar și provocările internaționale actuale, au participat și au transmis mesaje o serie de diplomați români și chinezi, între care Ambasador Nicolae Ecobescu, Ambasador Viorel Isticioaia-Budura, Pr...