Amenajare casa cu Piatra decorativa in interior

  • Postat în Profesional
  • la 02-02-2021 06:57
  • 412 vizualizări
Amenajare casa cu Piatra decorativa in interior
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Servicii design interior vile-Design interior case moderne-Amenajari interioare casa clasica
Secretul popularității semnificative a pietrei decorative din interior este că creează impresia de soliditate, fiabilitate și, desigur, securitate. Casele și palatele vechilor nobili și regi au fost decorate cu piatră, lucru dovedit de numeroase săpături arheologice. Deși piatra decorativă este inferioară în caracteristicile sale de rezistență față de naturală, este capabilă să imite o anumită măreție și grație, pentru a crea o atmosferă caldă și confortabilă. Design Interior



Astăzi, este produs un mare sortiment din acest minunat material de finisare, care le permite să decoreze diverse camere și să le includă în orice design de stil. Despre toate acestea vom vorbi în articolul nostru de astăzi. Caracteristici ale pietrei decorative Atunci când alegeți o piatră decorativă ca material de finisare, este necesar să găsiți aplicația potrivită pentru aceasta, deoarece plasarea ineptă a unei texturi aspre poate dăuna semnificativ la crearea unui mediu confortabil pentru casă. Design Interior Case clasice de la Nobili Interior Design

Dacă mai devreme materialul putea fi găsit doar în case private spațioase, astăzi a devenit nu mai puțin cerut în apartamentele obișnuite. Piatra decorativă este perfect combinată cu alte materiale de finisare, cum ar fi plăci de marmură, tencuială texturată, gresie porțelanată și, în tandem cu acestea, conferă camerei un aspect rafinat și respectabil. În apartamente, finisarea cu material se realizează parțial - dacă îmbraci toți pereții cu piatră, casa ta se va transforma într-un castel medieval și o astfel de situație va afecta în cele din urmă negativ psihicul.

Piatra decorativă este utilizată pentru placarea diferitelor suprafețe, decorarea pereților și podelelor, nișelor și arcadelor, șemineelor, pereților despărțitori pentru zonare, pereților de accent. Principalul avantaj al materialului este varietatea sa - piatra este prezentată pe piață cu un sortiment mare de texturi și culori, care vă permite să alegeți opțiunea necesară pentru orice stil.
Living clasic de la Mobila Italia Nobili Design

De asemenea, este demn de remarcat faptul că are o rezistență crescută la umiditate și rezistență la foc, astfel încât placarea poate fi realizată în siguranță în încăperi cu condiții speciale (baie, bucătărie, hol). Și, desigur, merită să subliniem durabilitatea materialului - rezistă perfect influențelor mecanice și chimice, păstrându-și aspectul original mult timp. Tipuri de piatră decorativă Piatra decorativă este solicitată datorită varietății de culori și texturi care imită unul sau alt tip de material natural.

Atunci când alegeți o culoare, trebuie să luați în considerare faptul că trebuie să se potrivească cu fundalul principal sau să creeze un contrast rezonabil cu finisajul adiacent. Materiale Piatra artificială, oricât de ciudată ar părea, este realizată pe baza diverselor materiale naturale, dintre care următoarele sunt principalele: - Aglomerat de cuarțit, granit și marmură - compoziția se obține prin zdrobirea pietrelor în așchii mici, care sunt apoi combinate cu ciment și rășini .

Te-ar putea interesa si: Design Interior-frumos inseamna confortabil


Anumite tipuri conțin pigmenți coloranți. Rezultatul este un finisaj lucios intercalat cu fragmente naturale; - Cimentul este cel mai durabil, dar în același timp, materialul cel mai greu, prin urmare, este necesară o întărire de înaltă calitate a pereților înainte de a se confrunta. Are o durată lungă de viață și este, de asemenea, potrivit pentru placarea exterioară a clădirilor; - Gips - spre deosebire de ciment, un material destul de ușor, care are un cost mai mic. Poate fi montat pe partiții din gips-carton.

Dar trebuie să țineți cont de faptul că gipsul se teme de umezeală, astfel încât utilizarea sa nu este recomandată pentru băi, bucătării. În ultimă instanță, puteți acoperi acest tip de piatră decorativă cu o impregnare de protecție sau cu lac acrilic; - Gresia este cea mai apropiată de natură, fiind un strat subțire lustruit de material natural lipit de textile. O astfel de producție vă permite să păstrați modelul natural și textura creată de natura însăși.

Un alt avantaj este flexibilitatea stratului de acoperire, care vă permite să proiectați forme arhitecturale complexe și colțuri interioare; - Argila - servește ca bază pentru fabricarea plăcilor de clincher care imită cărămida. În interiorul modern, zidăria câștigă cea mai mare popularitate, subliniind tendințe de stil precum minimalismul, mansarda, hi-tech.

Citeste si despre: Caracteristicile Mobilierului fara rama


Tipuri de piatră decorativă - Materiale Formulare Diferite tipuri de piatră decorativă diferă prin formele lor. Există tipuri principale precum: - Fierăstrău - în majoritatea cazurilor imită roci libere, gresie. Disponibil în plăci pătrate sau dreptunghiulare; - Tocat - descrie fidel granitul și marmura, nu are forme geometrice clare; - Caramida - imita zidaria, atat moderna cat si antica;


- Stratificat - imită rocile de șist, este o stratificare a plăcilor subțiri. Oricare dintre aceste tipuri poate fi combinat, creând compoziții complet unice din diferite forme și culori. Producătorul modern încearcă să actualizeze în mod constant gama de produse, completând colecțiile lor cu noi modele.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente