Zona de lounge este evidențiată de înălțimea podelei,
iar ghișeul de bar, parcă, „curge” dintr-o cameră în alta, unind
spațiul. Mese și scaune monocrome completează tonul general al
culorii interiorului, dar sunt intercalate periodic cu accente
portocalii și verzi strălucitoare. Design
Interior
BETON, FLORI, MINIMALISM .
Puțini arhitecți vin cu ideea amenajării unor structuri
brutale de beton. Cu toate acestea, portughezii de la MD 27
Architects au făcut exact acest lucru atunci când au proiectat un
restaurant în Lima, Peru. „Când am creat acest spațiu, am fost sub
vraja unei imagini simple și de înțeles a unei oaze din deșert.
Amenajari Interioare Restaurante de la Nobili Interior
Design
Esența acestei imagini este în contrastul dintre mediul
dur și un loc fertil pentru odihnă sub umbra copacilor și a
vegetației verzi ”, spun autorii proiectului. Suprafața
restaurantului este de aproximativ 300 mp. m. Arhitecții au
proiectat un hol, o sală de mese pentru 25 de persoane, o bucătărie
deschisă, un mic bar, o cramă, o terasă pe acoperiș și camere de
servicii.
Grinzile masive ale tavanului cu adâncituri
longitudinale funcționează și ca containere pentru spații verzi.
Lumina pătrunde în interior nu numai prin ferestre, ci și prin
luminatorul tăiat în acoperiș. „Soarele își schimbă poziția în
timpul zilei, lumina cade pe podea prin frunziș la diferite
unghiuri. Astfel, se creează un efect aproape teatral, spun
autorii. Continuând tema naturală, designerii au ales lemnul și
piatra ca materiale principale. Design Interior Spatii
Comerciale
Deci, fațada din față a clădirii este împodobită cu
lemn. Și chiuvetele din băi sunt scobite din bucăți solide de
piatră. Blatul de 9 metri care separă bucătăria deschisă de
sufragerie este îmbrăcat în marmură verde .. În Vigo, Spania, sa
folosit o schemă de culori pentru a aduce autenticitatea națională
în interiorul unui restaurant mexican de 103 metri pătrați pentru
40 de oaspeți.
Cu toate acestea, mai era de lucru cu spațiul.
Arhitecții au umplut interiorul cu accesorii MDF încorporate pentru
marginea superioară a deschiderii ferestrei mari. Astfel, au
îmbunătățit conexiunea spațială cu strada, de unde provin clienții
restaurantului. Autorii nu au folosit modele naționale, ci s-au
limitat la culorile tradiționale - verde măslin, mango copt și roz
somon.
Pentru contrast, unele părți ale volumelor în linie au
fost lăsate necolorate; prezintă textura naturală a așchilor de
lemn și a lemnului de pin. În plus, pentru zonare, arhitecții au
folosit ecrane din lut de ceramică. Aceste fragmente triunghiulare
sunt încorporate în partiții interioare separate. „Mexicul se
îneacă la culoare, dar am ales trei nuanțe care reflectă cel mai
bine ideea de design.
Citeste si despre: Cum vor fii
interioarele upa epidemia coronavirus
O astfel de „întoarcere” arhitecturală de parcă ar
invita vizitatorii să se plimbe prin clădire și să o inspecteze din
toate părțile. Holul de intrare al unității este proiectat sub o
tijă în consolă. Structura clădirii joacă un rol important în
proiect, caracteristicile sale sunt deschise
publicului.
Spațiul restaurantului este împărțit în trei niveluri.
Primul este bucătăria, încăperile personalului și toaletele. Al
doilea nivel și mezaninul sunt date în sufragerie. O altă
caracteristică a proiectului iranian este calea bine calculată
pentru circulația vizitatorilor în zona de luat masa.
Vezi si articole : Importanta Designului
intr-un spatiu public