Pâinea şi carnea au devenit produse de lux în Ungaria, scrie Daily News Hungary.
Preţul cărnii de porc a crescut cu 22,4%, cel al cărnii de pasăre cu 42,9%, iar al cărnii de vită cu 46,6%.
Produsele procesate din carne cum ar fi cârnaţii s-au scumpit cu 25,1%, salamul şi şunca cu 24,5%.
Preturile alimentelor au ajuns ajuns la nivelul din Romania. Deocamdata populatia plateste cel mai mic tarif din Europa pentru energie si combustibili, iar pretul unor alimente de baza este in continuare plafonat. Per ansamblu inca e mai bine decat la noi. Inflatia nu se datoreaza politicilor interne, ci este „importata”, are ca si cauze sanctiunile antirusesti si specula de pe pietele energetice internationale. Pe de alta parte, Comisia Europeana a declarat negru pe alb ca doreste sa falimenteze Ungaria pentru a se ajunge la revolte care sa duca la schimbarea guvernului actual. Motiv pentru care banii PNNR sunt blocati invocandu-se diverse motive.
Cotidianul RO