Back2School - Amenajarea camerelor pentru copii

  • Postat în Profesional
  • la 08-09-2021 07:41
  • 235 vizualizări
Back2School - Amenajarea camerelor pentru copii
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Promovari online gratuite
Foto: interiorstore.blogspot.com

A inceput numaratoarea inversa pana la startul noului an scolar… si toti parintii si mai ales copiii incep pregatirile pentru scoala.


Carti, rechizite, penare si ghiozdane sunt pe lista de cumparaturi…insa la fel de importanta este si pregatirea camerei scolarului…sau adolescentului.


Crearea unui spatiu unic, personalizat preferintelor si necesitatilor copilului este esentiala in dezvoltarea si rezultatele acestuia.
Iata cateva solutii de amenajare propuse de Interior Store odata cu inceperea scolii!
1. Culori si Design in camera copilului
Alegerea culorilor in camera scolarului trebuie realizata in functie de preferintele acestuia, dar si de atmosfera si impactul emotional pe care vrem sa il obtinem in camera.
Daca iti doresti o atmosfera calma si relaxanta insista pe tonuri de culori reci. Daca, insa, iti doresti o camera plina de energie, care sa stimuleze creativitatea copilului tau, atunci nuantele solare sunt alegerea perfecta.
Albastrul – de la nuantele reci si deschise de bleu si pana la tonurile de albastru inchis si bleumarin, cromatica poate varia foarte mult si schimba complet designul camerei. Odata cu inaintarea in varsta a copilului, in special baietii, vor opta pentru nuante inchise de albastru, ce pot fi dramatice si spectaculoase; dar care pot fi echilibrate de accesorii in tonuri deschise precum lenjerii de pat, perne decorative, tablouri si chiar piese de mobilier.
Roz – preferat in special de fete, rozul demostreaza ca este o culoare versatila, ce ofera solutii potrivite pentru orice varsta. Aerul feminin imprimat oricarei incaperi de nuantele de roz, ofera in egala masura rafinament si eleganta.
Griul si culorile neutre – sunt ideale pentru tineri si adolescenti, lasand piesele de mobilier sau cromatica utilizata in decorarea camerei sa devina vedetele interiorului. Odata cu schimbarile personalitatii copilului venite odata cu varsta si evolutia acestuia, culorile puternice pot fi depasite in preferintele lor. Astfel, nuantele deschise de gri, bej, grej, ivory – pot fi alegerea potrivita camerei adolescentului.
Verde – curajos, sofisticat, dar calm si relaxant in acelasi timp, verdele creste in preferintele tinerilor scolari. O culoare de impact, mai ales daca vorbim despre nuantele inchise, poate fi oricand o alegere potrivita atat pentru camerele de fete, cat si pentru baieti.
Culorile solare – sunt si ele o alegere indrazneata. Tonurile de galben, portocaliu sau rosu isi pot gasi oricand locul intr-o camera ce vibreaza de energie.
Peretele tabla – o optiune spectaculoasa este crearea unui perete tip tabla de scris. Lasand imaginatia acestuia libera si incurajand creativitatea, acestia vor fi fericiti sa poata desena peretii fara a supara pe nimeni…marele avantaj al acestuia este ca nu se plictisesc niciodata de el, indiferent de varsta.
2. Mobilierul necesar in camera copiluluiAmenajarea camerelor pentru copii poate fi o provocare, iar alegerea mobilierului este un pas crucial.


Fiecare dintre noi isi doreste o camera frumoasa pentru copil, insa cand vine despre acestea – designul, functionalitatea si durabilitatea mobilierului trebuie sa se intrepatrunda perfect.
Patul – este bineinteles piesa centrala a oricarui dormitor; insa pentru copii acesta este si mai important. In functie de spatiul de care dispunem, dar si de varsta si beneficiarii camerei – putem opta pentru mai multe tipuri de paturi.
- Patul Single – Un model de pat conceput pentru a gazdui un copil – paturile single nu se vor demoda niciodata. In functie de spatiul disponibil, se poate opta pentru un pat cu saltea de 80cm, 90 cm sau chiar 120 cm. Realizate din lemn in diferite culori sau tapisate cu material textil sau piele, paturile single ofera o multitudine de optiuni. Pentru a va bucura o perioada cat mai lunga optati pentru un pat cu tapiserie detasabila. Paturile single pot acoperi si nevoile de depozitare – daca optam pentru un model de pat cu lada.
- Canapeaua extensibila – este o alternativa extrem de utila, mai ales pentru camerele de mici dimensiuni. Fie ca optam pentru o canapea extensibila cu saltea ortopedica, o canapea tip pat cu saltea si spatiu pentru depozitare sau un extra-pat slide – avantajele canapelei sunt incontestabile in economia spatiului in camera.
- Paturile suprapuse – o solutie ideala pentru o camera impartita de doi copii si nu numai…
Multi copii sunt atrasi de acest model de pat. Avantajul acestor paturi este utilizarea spatiului pe verticala si pastrarea unei zone de pardoseala libera in camera. O alternativa moderna a paturilor suprapuse, pentru camera unui singur copil, este patul suprapus peste birou sau peste mobilier de depozitare; utilizand la maxim spatiul interior.
Noptiera – O piesa mica de mobilier, dar foarte utila; noptierele ofera deopotriva spatiu pentru depozitare, dar si confort. Gazduind adesea o veioza, cartea citita inainte de culcare sau paharul cu apa…noptierele sunt intotdeauna binevenite langa patul copilului.
Mobilierul pentru depozitare – In ceea ce priveste depozitarea in camerele copiilor, ideal este alegerea unei colectii de mobilier modulare, care sa permita adaptarea acestuia la spatiu , dar mai ales la nevoile de depozitare venite odata cu cresterea copilului.


Necesitatile de depozitare sunt foarte mari, astfel o buna organizare a mobilierului este esentiala pentru o camera ordonata.


Sifonierul – evident, la varste mici, nevoile pentru depozitare ale hainelor nu sunt extrem de mari; insa odata cu cresterea copilului vor creste si acestea. Un sifonier modular, va permite adaugarea de module odata cu evolutia copilului.


Compartimentarea sifonierului este extrem de importanta – de la sertarele pentru lenjerie, la rafturi si zona de umerase – accesorizarea sifonierului este esentiala in pastrarea ordinii in camera.
Biblioteca - O alta piesa de mobilier esentiala in amenajarea camerelor pentru copii este biblioteca. Indiferent daca vorbim despre module inalte sau rafturi si cuburi suspendate, acestea sunt necesare atat pentru depozitarea cartilor, cat si a jucariilor si a obiectelor personale ale copilului.


Este foarte important sa estimam nevoile de depozitare si sa cream spatii pentru depozitare pentru fiecare tip de obiect in parte – usurandu-ne astfel munca pentru a avea o camera curata si ordonata.


In cazul colectiilor modulare de mobilier, spatiile de depozitare se pot intrepatrunde sau continua – asigurand un flux intre sifonier si spatiile pentru depozitare deschise, dar si un design unitar.
Birou si Scaunul pentru birou – Cum odata cu varsta cresc si necesitatile spatiului la birou, este important ca acesta sa ofere spatiu de lucru generos, atat pentru zona de studiu/scris, cat si pentru PC/laptop.


Amplasarea biroului este ideal sa fie realizata la geam, sau cu lumina naturala din partea stanga. Spatiile pentru depozitare din zona biroului sunt si ele importante – astfel , alegerea unui birou care sa ofere sertare si spatii pentru depozitare este importanta.


Scaunul pentru birou trebuie sa fie in primul rand ergonomic, adaptabil varstei si inaltimii copilului. O pozitie corecta este esentiala in dezvoltarea sanatoasa a copilului.

Interior Store

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente