Băuturi originale pentru Crăciun

  • Postat în Culinar
  • la 20-12-2016 19:02
  • de Mira
  • 193 vizualizări
Ştim cu toţii că fiecare masă de Crăciun are aceleaşi tipuri de băuturi, aproape în fiecare casă. De la păharelul de tărie la aperitiv, la vinul ce însoţeşte friptura şi la şampania de la sfârşit, foarte rar ne încumetăm să servim ceva mai original sau exotic în această zi. Dacă te simţi curajos, poţi să schimbi meniul în acest an şi să pregăteşti ceva mai original. Sangria Ingrediente: două sticle de vin roşu, sec, două ceşti de suc de portocale proaspăt, o pătrime de ceaşcă de zahăr superrafinat, 4 piersici mari, tăiate în felii subţiri, 2 portocale medii, tăiate în felii subţiri, o lămâie mare, tăiată în felii subţiri, o ceaşcă de apă minerală, două linguri de brandy (opţional). Mod de preparare: Într-un vas mai mare, amestecă vinul, sucul de portocale şi lămâie, zahărul, piersicile, portocalele şi lămâia. Acoperă şi ţine la frigider pentru cel puţin o oră sau chiar peste noapte. Când serveşti, adaugă şi