Delicateţuri din peşte
Pestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la al…
Între 24.10.2025 și 30.10.2025, a publicat 25 articole, citite de 7.734 ori, cele mai multe scrise în categoria Life (25 articole) .
Pestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la al…
În ultimul timp atunci când aud o definiţie a unui obiect de studiu, aud că ar fi artă şi ştiinţă. Managementul e arta şi ştiinţa de a conduce, Relaţiile Publice sunt arta şi şti…
Ingrediente:1 litru de apaun piept de pui – ideal ar fi cu tot cu piele2 morcovi½ ardei capia rosucateva ciuperci negre chinezesti uscate si inmuiate in apa caldutao tulpina de telina2 fire de ceapa verde taiate in bucati de 4 cm2 catei de usturoi2 linguri de ulei de susan2 linguri de sos de soia2 linguri de otet de orez2 cupe baza pentru mancaruri 2-3 linguri de suc de rosiio mana de taieteti din orez inmuiati in apa calduta 30 de minuteMod de preparare:Puneti la fiert pieptul de pui – la foc mic – si spumati pana cand nu se mai formeaza spuma. Operatia e importanta pentru ca supa ramane limpede. Puneti acum le
Ingrediente: Vin (de preferinţă roşu şi de butuc,cine are) sau alte variaţiuni pe această temă, o portocală, un măr, un pliculeţ de ceai de fructe aromat, piper boabe, scorţişoara praf şi cel putin 0 grade celsius afară. Mod de preparare: Se spală mărul şi portocala şi se taie cubuleţe. Se pune vinul la fiert şi se adaugă toate cele de mai sus , mai puţin pliculeţul de ceai. După ce a fiert numai până aproape să dea în clocot se opreşte şi se introduce ceaiul se acoperă cu un capac şi se lasă pentru doua minute. Iar la sfârşit de tot se pune puţină miere sau zahăr după preferinţă. Hai noroc şi distracţie plăcută. Notă: Vinul fiert îşi are proba
Ingrediente: cartofi albi puţin pesmet sare, piper rozmarin proaspăt şi uscat foarte puţina boia dulce puţin ulei de măsline Mod de preparare :Cartofii se spală bine, eventu…
Ingrediente: 200 spaghete putina sare 3 linguri ulei Sos: 1 ceapa 1 cutie conserva ciuperci champinion 1 cutie pasta de tomate(420G) 1 rosie mare 1/2 ardei rosu gras 2 linguri ul…
Ingrediente:- 8 pulpe de pui- sare, piper- 1/2 zeamă de lămâie- 50 ml ulei de măsline- 1 linguriţă prag de curry- pătrunjel verde Mod de preparare:Se spală pulpele de pui si se …
Ingrediente:- 3 pulpe de curcan- patrunjel, marar proaspat- cimbrisor proaspat- 50 ml ulei de masline- sare, piper- legume asortate Mod de preparare:Se spala pulpele de curcan …
Ingrediente: Vin (de preferinţă roşu şi de butuc,cine are) sau alte variaţiuni pe această temă, o portocală, un măr, un pliculeţ de ceai de fructe aromat, piper boabe, scorţişoara praf şi cel putin 0 grade celsius afară. Mod de preparare: Se spală mărul şi portocala şi se taie cubuleţe. Se pune vinul la fiert şi se adaugă toate cele de mai sus , mai puţin pliculeţul de ceai. După ce a fiert numai până aproape să dea în clocot se opreşte şi se introduce ceaiul se acoperă cu un capac şi se lasă pentru doua minute. Iar la sfârşit de tot se pune puţină miere sau zahăr după preferinţă. Hai noroc şi distracţie plăcută. Notă: Vinul fiert îşi are proba
Atunci când temperaturile sunt mai scăzute, tutoror ne plac băuturile calde sau chiar fierbinţi, dar totuşi care sunt avantajele şi dezavantajele acestora asupra organismului nos…
Trist, dar adevărat, niciodată nu am avut o relaţie foarte bună cu mâncarea. Îmi place mult să gătesc, să experimentez, să mă depăşesc pe mine în materie de preparate culinare, d…
Ingrediente- carne de curcan- ceapă- foi de dafin- piper boabe- sare- usturoiMod de preparareSpălaţi carnea şi puneţi-o la fiert cu apă multă (să treacă de patru degete peste carne), adăugaţi o ceapă, usturoiul, piperul boabe şi două frunze de dafin şi lăsaţi să fiarbă încet, la foc domol. Îndepărtaţi spuma şi, după o oră, puneţi sare. Când carnea se desface de pe oase, luaţi puţină zeamă, lăsaţi-o să se răcească şi, dacă se lipeşte de degete, piftia este gata. Aşezaţi carnea dezosată pe platouri, farfurii şi castronaşe. Strecuraţi zeama şi lăsaţi-o să se răcească. Între timp, îndepărtaţi grăsimea şi pregătiţi un mujdei pe care turnaţi-l apoi peste carne. Se lasă apoi