Broscuțele - partea a doua

Broscuțele - partea a doua

În prima parte a lecţiei nostre despre broscuţe am facut un sensory bin şi am citit două cărticelele Tadpoles and Frogs, editura Usborne şi Dorinţa lui Oaky editura All. Au urmat apoi două jocuri educative, în primul am învățat despre numere și adunare, iar apoi ne-am jucat cu aflabetul.

De la Adina am primit de ceva vreme Fat cat on a mat and other tales, cu CD editura Usborne, o carte tare dragă nouă din care citim câte o poveste sau două aproape în fiecare seară. Ea conţine douăspezece povestiri hazli, foarte frumos ilustrate, cu text simplu şi usor de urmărit, precum şi un CD audio.


Cartea face parte din categoria Phonics Stories şi se adresează în special micilor începători în limba engleză. Pentru lecţia de astăzi am citit două poveşti cu broscuţe Frog on a log şi Toad makes a road.
Povestea Frog on a log este despre o broscuţă căruia îi place mult joggingul, dar pentru că afară este ceaţă ea este nevoită să aştepte pe buşteanul ei.


Cațelul și purcelul, din cauza ceții, se izbesc pe rand de buștean și doboară broscuța în mlaștină. A doua zi borscuța se leagă de buștean și dorește ca prietenii ei să izbească busteanul din nou, de data aceasta convinsă că nu va cadea, dar bușteanul se rostogolește si broscuța ajunge din nou în mlaștină - silly frog :)


A doua poveste este despre o broscuță și noua ei casă.


Deoarece casa ei este în vârful dealului camionul cu mobilă precum și prietenii ei nu reușesc să ajungă sus dar broscuța descurcăreață construiește un drum și astfel toată lumea ajunge la petrecerea ei.


De prima dată când am citit Frog on a log mi-am adus aminte cu drag de un cântecel în limba engleză - Five Green and Speckled Frogs de care Ana a fost încântată pe la 3 ani, cu toate că nu înţelegea deloc nici un cuvânt. Varianta de mai jos îmi place cel mai mult mie cât și Anei, şi l-am reascultat cu placere.


Pornind de la acest cântecel sunt o mulțime de activități cu numărat pentru copii iar noi am încercat prima noastră lecţie de matematică, o lecţie foarte simplă despre adunarea pâna la 5. Am lipit împreună două role de carton acoperite cu hârtie maro care a fost buşteanul nostru iar broscuţele au fost listate de aici şi apoi laminate. Pentru cifre am folosit bileţele autocolante.


Am început doar cu buşteanul în mână şi o broscuţă şi ..... hop pe buştean sare încă o broscută, câte broscuţe avem şi tot aşa până am ajuns la cinci, apoi am trecut la bileţele. A fost prima dată când am vorbit despre semnele plus şi egal şi Ana s-a descurcat destul de bine, chiar a dorit să îmi pună şi ea o serie de întrebări la care bineînţeles a răspuns tot ea.


De Paşti anul acesta Ana a primit două ouă de ciocolată Kinder din acelea mari în care au fost două seturi cu broscuţe. Unul dintre ele are o trambulină în formă de frunză care a fost perfectă pentru următoarea noastră activitate - jocul broscuţa săltăreaţă.


Pentru jocul nostru am folosit plansa cu alfabetul ilustrat în limba română de aici care s-a potrivit la fix.

Lansată de pe trambulină broscuța noastră săltăreață ateriza pe o imagine iar Ana trebuia să numească litera precum și alte cuvinte care încep cu litera respectivă. Pentru că broscuța nu a reușit să ajungă peste tot am repetat și toate literele pe rând. Am încercat jocul acesta pentru că Ana nu este foarte pasionată de alfabet (spre deosebire de numere), dorește să citească singură dar nu o atrag cartonașele deloc. Pe viitor vreau să încerc altă abordare în stil Reggio, dar daca aveți alte sugestii le aștept cu drag.

Gata cu broscuțele deocamdată, ne-am plimbat cu ele peste tot și figurinele au fost preferatele noastre, o vreme, seara la baie în vană. Mai multe poze gasiti pe pagina noastră de Facebook

Vă dorim o vacanță minunată alături de prichindeii voștri, mamica Ioana și prințesa Ana (4 ani și 11 luni)

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente