Bulete de cascaval
Aceste bulete delicioase de cascaval sunt un aperitiv delicios pentru o masa festiva. Se fac foarte usor si ies multe bucati, in plus sunt aratoase si gustoase. La suprafata sunt usor crocante, iar la interior sunt pufoase ?
Din ingredientele enumerate mai jos mie mi-au iesit 68 bulete de marimea unei nuci mari.
*** Ingrediente:
- 300g cascaval
- 400g telemea mai uscata
- 3 oua
- 7 linguri faina
- 1 plic praf de copt (10g)
- ulei pentru prajit
In functie de cat de uscata este telemeaua, este posibil sa mai fie nevoie de mai multa sau mai putina faina. Recomandarea mea este ca faina sa fie adaugata putin cate putin si doar pana se ajunge la consitenta recomandata, adica pana cand se formeaza in castron o bila compacta si usor lipicioasa.
Din coca am format pe o tava bile mari cat o nuca. Mie mi-au iesit 68 bucati.
Este necesar acest pas inainte de a trece la prajit deoarece buletele se prajesc repede si nu este timp sa lucrezi cu aluatul in acelasi timp.
Sursa de inspiratie : caietulcuretete.com